Welkom op mijn genealogische homepage!

Mijn naam. Gerard Ferdinand Lutters, geboren in 1936 te Denekamp.

Mijn grootste hobby is, het zoeken naar de herkomst, en de betekenis van de naam Lutter(s) en het verzamelen van genealogische gegevens van personen uit Denekamp

In 1560 komt de naam Lutter(s) voor in de kerkboeken (evang.ref.) van Bad Bentheim in Duitsland, 15 km. vanaf Denekamp. In deze kerkboeken wordt zowel de naam Lutter als Lutters geschreven.

In Denekamp is de familie Lutters terug te vinden tot 1650, toen kwam Berent Lutters, getrouwt op 9 juli 1646 te Bad Bentheim, met Henricke ter Hare naar Denekamp. Zij vestigden zich hier als smid.

Vanuit Denekamp zijn Lutter(sen) vertrokken als smid naar: Vlagtwedde (NL) 1760, Emlichheim (D) 1770 en Schuttorf (D) 1815.

Er is vanuit Denekamp een Geert Lutters vertrokken plm. 1650 met onbekende bestemming.

In Limburg, Brabant, Belgie, Nieder Kruchten (D) en Solingen (D) komen ook familie's Lutters voor, helaas kan ik nog geen aansluiting vinden.

Ook zijn er in die tijd meerdere mannen vanuit Bad Bentheim met onbekende bestemming vertrokken.

Het resultaat is duidelijk nog voor verbetering vatbaar. Het wordt zeer op prijs gesteld als Naamgenoten/ Familieleden/ Onderzoekers met mij Contact opnemen voor verbeteringen of aanvullingen

 

Aangezien ik hier veel tijd en moeite in heb gestoken, wordt het niet gewaardeerd als deze informatie elders wordt gepubliceerd, zonder een fatsoenlijke bronvermelding.

 

Gerard Lutters

Mail adres: gerard.lutters@concepts.nl

 

Bij voorbaat hartelijk dank

Ps: Mocht u in deze genealogische gegevens vermeld staan en dit niet wenst, neem dan contact met mij op zodat de gegevens verwijderd kunnen worden.